Home » Blog: praktische mama's en papa's » De Ontdekhoek en Teifoc

De Ontdekhoek en Teifoc

Vorig jaar tijdens de herfstvakantie zijn we met onze (B)engels naar de Ontdekhoek in Rotterdam geweest. De Ontdekhoek is voor (B)engels van 4 tot 14 jaar. Het is een grote werkplaats waar ze zelf proefjes mogen doen, er kan gekozen worden uit meer dan 30 activiteiten. Zo kunnen ze dammetjes maken in stromend water, zelf een zeepje maken en zelf aardappelchips bakken. Je komt tijd tekort om alles te kunnen maken en doen. Een echte aanrader voor een regenachtige vakantiedag! Kijk maar eens op www.ontdekhoek.nl.

Eén van de activiteiten bestond uit het bouwen van een zelfgemaakt bouwsel met echte baksteentjes en een piepklein troffeltje met echt cement. Wat waren onze (B)engels geconcentreerd bezig, ze maakten de mooiste bouwsels! Een medewerker vertelde ons wat meer over het materiaal. Vooral het cement is ideaal; als je oude bouwsels een paar uur in water onderdompelt lost het cement op en kunnen de steentjes hergebruikt worden.

We werden enthousiast, wát een mooi speelgoed! Het stimuleert de ontwikkeling op allerlei gebieden (o.a. fijne motoriek, verstandelijke ontwikkeling en ontwikkeling van de fantasie) en is ook nog vriendelijk voor de portemonnee; de steentjes kunnen immers telkens weer hergebruikt worden… Echt iets voor onze winkel (B)engels groeien en dan ook nu verkrijgbaar!

Nieuwsgierig geworden? Het speelgoed heet Teifoc, het komt uit Duitsland en er zijn allerlei verschillende bouwpakketten te koop in onze webshop. Van basis-set tot zeer uitgebreide set zoals de Tower Bridge in Londen! Er zijn pakketten voor elke portemonnee, dus ook ideaal voor een origineel verjaardagscadeautje. Tik ‘Teifoc’ in bij de zoekfunctie en bekijk de zeer uitgebreide collectie of klik hier.

Onze (B)engels zijn nog niet zo oud en vinden het al heerlijk om te kliederen met cement en te experimenteren met de eigenschappen van het materiaal. Oudere (B)engels vinden het weer geweldig om volgens de aanwijzingen de prachtigste bouwwerken te maken. Kortom; een echte aanrader, voor (B)engels vanaf 4 jaar!

Onze test(b)engel Elina is inmiddels aan de slag gegaan met haar creatieve bouwwerk en heeft er veel lol in 🙂

Wij wensen iedereen veel bouwplezier!