Home » Blog: praktische mama's en papa's » Je (B)engel mee in de auto! Deel 1

Je (B)engel mee in de auto! Deel 1

Tijd voor een tripje met de auto. En natuurlijk gaat je kleine (B)engel lekker met je mee! De Maxi-Cosi staat al klaar, je kunt op pad. Heb je een wat grotere (B)engel, dan vervoer je die natuurlijk in een autostoeltje. Er zitten echter toch wel wat haken en ogen aan het veilig, comfortabel en efficiënt meenemen van je (B)engel in de auto.

Zo wil je je (B)engel natuurlijk veilig vervoeren. En behalve je (B)engel neem je vast een hele rits aan verzorgingsspullen mee. Ook wil je je (B)engel goed in de gaten houden onderweg, wat niet meevalt met jou achter het stuur en je (B)engel op de achterbank. Je wilt auto én (B)engel schoonhouden onderweg. Wordt je (B)engel wat groter en is de reis wat langer, dan wil hij/zij ook nog wat entertainment mee voor onderweg! Maar hoe pak je dit allemaal aan?

Er zijn veel spullen te koop die je helpen de reis aangenaam te laten verlopen. Denk aan een stoelverkleiner voor hele kleine (B)engeltjes, een reiskussentje en een car-organizer voor speelgoed onder handbereik. In dit en volgende blogs gaan we er uitgebreid op in, zodat jij een goed beeld kunt vormen van wat je allemaal nodig hebt om de reis in optima forma te laten verlopen!

In dit eerste auto-blog gaan we het hebben over de veiligheid van je (B)engel.

Allereerst een groot probleem. Het veiligst reist je (B)engel op de achterbank. Maar jij zit voorin, waarschijnlijk zelfs achter het stuur. Alleen een slangenmens krijgt het voor elkaar om weg én (B)engel in de gaten te houden! Natuurlijk heb je de binnenspiegel, maar die is afgesteld op andere zaken dan je kleine (B)engel. Gelukkig bestaan er speciale hulpspiegels die dit probleem voor je oplossen in no-time. We hebben 3 spiegels in ons assortiment; de Easy View, de Easy View Plus en de See Me Too, allemaal van het merk Diono.

Allereerst de Easy View babyautospiegel. De Easy View is de eerste babyautospiegel met een blikveld van 360 graden! De spiegel is bevestigd op een kogelgewricht, zodat je gemakkelijk de perfecte hoek kunt instellen. Je Autospiegel - Easy View Plusbevestigt de Easy View op de achterbank, bij je (B)engel. Echt ideaal als je (B)engel in de Maxi-Cosi ligt, een Maxi-Cosi bevestig je immers tegen de rijrichting in, dus is het moeilijk om je (B)engel in de gaten te houden. Naast de Easy View is er de Easy View Plus. Deze autospiegel heeft dezelfde kwaliteiten als de Easy View maar dan met verlichting en een afstandsbediening!

Een alternatief voor de Easy View is de See me Too autospiegel van hetzelfde merk. De See Me Too is een extra binnenspiegel, die met een clip aan de bestaande binnenspiegel bevestigd kan worden. Met deze achteruitkijkspiegel heb je duidelijk zicht op de gehele achterbank. De See Me Too autospiegel is verstelbaar en heeft een ruime afmeting van 13 x 6,5 cm.

Wat niet alleen hinderlijk maar zelfs schadelijk kan zijn voor je (B)engel is zonlicht op zijn/haar bolletje. Het wordt al snel te warm, en kleine (B)engels raken snel oververhit. Ook is direct zonlicht schadelijk voor de tere oogjes van je (B)engel. Wij hebben 3 soorten zonneschermen in de webwinkel, allemaal van het mZonneschermen - Sun Stoppers - 2 st.erk Diono.

Ware klassiekers zijn de Sun Stoppers zonneschermen. Dit is een set van 2 handige zonneschermen, geschikt voor de zijruiten. Hierdoor ideaal voor kinderen in autostoelen die tegen de rijrichting in of met de rijrichting mee zijn geplaatst. De schermen kunnen binnen enkele seconden met zuignappen aangebracht worden en passen in alle auto’s. Door het fijnmazige materiaal blijft het zicht naar buiten goed. Voor liefhebbers van kleur, zijn er ook zonneschermen met leuke karakters. Dit assortiment verschilt.

Zonnescherm - Sun StopDan is er ook het Sun Stop zonnescherm. Dit is een zonnescherm speciaal voor de achterruit en beschermt je (B)engel tegen de zon in een Maxi-Cosi die tegen de rijrichting in is geplaatst. Het lijkt op de Sun Stopper, maar is breder, zodat het makkelijk op de achterruit past. Door het fijnmazige materiaal blijft het zicht naar achteren goed. Het scherm is zeer eenvoudig en snel te installeren en past in alle auto’s.

En als laatste de Cool-Shade zonneschermen. Deze zonneschermen kunnen zeer snel en eenvoudig op je autoruiten aangebracht worden. Ze hebben een kern van schuim en hechten zich door statische elektriciteit. De zonneschermen bieden het hele jaar bescherming tegen UVA en UVB stralen van de zon en je auto interieur blijft koeler. Gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te gebruiken. Wordt geleverd per 2 stuks.

Veel plezier met je (B)engel op (hopelijk) vele veilige autoritjes!