Home » Blog: praktische mama's en papa's » Je (B)engel mee in de auto! Deel 2

Je (B)engel mee in de auto! Deel 2

We gaan verder met ons blog over hoe je veilig, comfortabel en efficiënt je (B)engel meeneemt in de auto. In het vorige blog ging het over hoe je je auto en (B)engel enigszins toonbaar houdt.

In dit deel 2 gaan we het hebben over de combinatie auto en (B)engel, hoe houd je beiden een beetje toonbaar? Een uitdaging op zich!

Nu zijn er behoorlijk veel papa’s (en misschien ook wel wat mama’s) voor wie de auto heilig is. Je mag er mee rijden, maar er mag niets vies worden; een veeg op de bank of kruimels op de vloer laat hun goede humeur snel dalen tot beneden het vriespunt. Nu is het echter zo, dat op het moment dat je de deur van de auto opent en je (B)engel in het autostoeltje tilt, de schone status van de auto in gevaar komt. Er komen snotvegen, kruimels, gesmolten chocola enz. op de schone achterbank… En wat dacht je van een half-geconsumeerde liga-koek, die koeken hebben de gewoonte kleverig te worden en vervolgens muurvast(geplakt) op te drogen. Dan heb je een beitel nodig om de restjes van de bank te krijgen… Om nog maar niet te spreken van de gevolgen van een wagenzieke (B)engel…

De auto smetteloos houden als er een (B)engel meerijdt is niet echt realistisch. Maar je wilt ongetwijfeld dat auto én (B)engel nog in een redelijke staat verkeren na afloop van jullie rAutostoelhoes - Auto Freshitje 😉

Nee, je hoeft je (B)engel niet in een geplastificeerd ontbijtlaken te wikkelen, er zijn genoeg handige hulpjes te koop! We beginnen met de handige en zachte badstof stoelhoezen. We hebben ze voor Maxi-Cosi’s en voor autostoeltjes. Ze zijn universeel en passen om elke Maxi-Cosi/autostoeltje. Maakt je (B)engel er een potje van? Hup de hoes in de was! Tip: reis je veel Afvalbak - Pop Up Trash Binmet je (B)engel, koop er dan twee. Wordt er gespuugd o.i.d. onderweg? De vieze hoes weghalen en je (B)engel kan vrolijk verder reizen met de reserve-hoes. We hebben stoelhoezen van de merken Bamboom en Jollein. Nog een tip: zit je met een kledderig vieze stoelhoes in je hand? Of een snotterig gebruikt zakdoekje? We hebben in de webwinkel heel handige afvalzakjes van het merk Diono. De zakjes zitten verpakt in een piepkleine cassette die je overal in de auto kunt ophangen, zo voor het grijpen. Of gebruik de pop-up afvalbak van Diono!

Is je (B)engel wat groter, dan zul je merken dat hij/zij heerlijk met de schoentjes tegen de voorstoel gaat schoppen. Gevolg: vieze vlekken op de rug van de voorstoel. Dé oplossing: de Stuff ’n Scuff van Diono. Deze stoelbeschermer bevestig je heel makkelijk om de voorstoel heen. Beschermt de voorstoel tegen (B)engelvoetjes en heeft aan de bovenkant ook nog een paar praktische opbergvakken.Stoelbeschermer & Organizer - Stuff 'n Scuff

Wat je ongetwijfeld nog gaat meemaken zijn lekkende bekers, lekkende luiers en plasongelukjes van een zindelijk wordende (B)engel. Op de één of andere manier krijgt elke (B)engel het altijd wel weer voor elkaar iets te morsen. Speciaal voor dit probleem is er de Diono Dry Seat. Een waterdicht inlegzitje voor autostoeltjes.

Diono heeft ook twee verschillende soorten stoelbeschermers voor onder de Maxi-Cosi of autostoel. De ene heet Ultra Mat, dit is een multifunctionele stoelbeschermer; hij beschermt het zit- en ruggedeelte van je autobekleding tegen krassen Stoelbeschermer - Anti-slip - Grip-Iten deuken, voorkomt dat het autostoeltje van je (B)engel gaat schuiven en heeft opbergvakken voor speelgoed of andere dingen.

De andere stoelbeschermer is de handige Grip-It antislip stoelbeschermer. Deze stoelbeschermer beschermt de achterbank, maar is tegelijkertijd een antislip mat. Hiermee fixeer je de Maxi-Cosi/autostoel nog beter en je voorkomt hierdoor onnodig schuiven.

Wij wensen jou en je (B)engel veel vlekkeloze ritjes toe (met behulp van onze handige hulpjes voor onderweg)!