Home » Blog: praktische mama's en papa's » Op pad met je kleine (B)engel

Op pad met je kleine (B)engel

De eerste week ben je natuurlijk lekker thuis met je pasgeboren (B)engeltje maar na een weekje is het zover… de eerste stappen naar buiten. Je begint waarschijnlijk met een blokje om, meer dan genoeg voor zo’n eerste keer! Maar al snel zul je verder, vaker en ook langer op pad gaan. Je sociale leven komt weer op gang en je (B)engel hoort daar vanaf nu ook bij.

Daar ga je, voor de eerste keer op visite. Je hebt een extra luier in je handtas gestopt en gaat op pad. Je (B)engel komt net uit bad, heeft zijn/haar mooiste kleertjes aan, niets kan fout gaan. Sorry. Dat is niet waar. (B)engels hebben helaas de neiging op de meest onhandige momenten te spugen, kwijlen, p**pen en plassen. Geloof ons, geen enkele luier is echt 100% lekvrij! En altijd precies op die mooie kleertjes. De kamer geurt onaangenaam naar vieze (B)engel. Tijd voor snelle en adequate actie!

Hier komt dan de verzorgingstas (ook wel luiertas) om de hoek kijken die je altijd mee moet slepen als je op pad gaat. Neem van ons aan, vergeet die gevulde verzorgingstas nooit! Het is je anker in zware (schoonmaak) tijden!!!

Wat neem je dan allemaal mee? Dat is nog een aardig lijstje. Natuurlijk hangt dit ook van de leeftijd van je (B)engel en van de bestemming en de duur van de reis af. Hier volgt een globale opsomming:

 • Een paar luiers;
 • Een pakje luierdoekjes (vochtige schoonmaakdoekjes voor vieze billetjes);
 • Een plastic zakje om vieze luiers in te doen (je hebt hiervoor speciale zakjes maar ieder zakje voldoet als het maar goed afsluit);Verzorgingstas - London - Zwart
 • Een verschoningsmatje (zo heb je altijd een schoon plekje om je (B)engel op te leggen tijdens het verschonen);
 • Een setje schone kleertjes;
 • Een potje of tube verzorgingscrème (voor schrale billetjes en ev. droge wangetjes);
 • Een spuugdoekje;
 • Een slabbetje;
 • Een pakje snoetenpoetsers (vochtige schoonmaakdoekjes voor vieze gezichtjes en handjes);
 • Eén of meerdere flesjes voeding (kant en klaar of poeder);
 • Een flesje of (anti-lek) tuitbeker met drinken (bv water of diksap);
 • Baby-koekjes, lange vingers, rijstwafels e.d.;
 • Een bakje groente of fruit (vers of uit potje) met een bakje en een lepeltje.Verzorgingstas - Boston - Zwart
 • Een paar speeltjes.

Het handige van zo’n speciale tas is dat hij boordevol vakken zit die je kunt indelen naar eigen inzicht. Stop je spulletjes altijd op hetzelfde plekje en je grijpt nooit mis! Geen gezoek meer naar spuugdoekjes of speeltjes. Er zijn veel verschillende modellen te koop, sommige hebben zelfs een speciale houder voor flesjes ingebouwd en bijna allemaal zijn ze inclusief bijpassend opvouwbaar verschoonmatje.

Verzorgingstas - Sydney - Bruin/Lime

 

 

Lomp of saai zijn die tassen al lang niet meer! Op onze site hebben wij veel verschillende modellen in uiteenlopende dessins en maat. VVerzorgingstas - Parijs - Taupeoor ieder wat wils! De prijzen variëren van €22,95 voor een zwarte basic tas tot €99,50 voor een uitgebreide chique tas van het merk Béaba.

 

 

Stoelverhoger - Booster Seat

Ook bijzonder in ons assortiment is de ‘Booster seat/stoelverhoger’ van het merk KEES. Dit is een verzorgingstas annex stoelverhoger. Makkelijk als je (B)engel wat groter wordt en je geen kinderstoel bij de hand hebt!

 

 

 

Welk model verzorgingstas je ook koopt, wij wensen je veel plezierige uitjes met je (B)engeltje toe!

Klik hier voor een overzicht van al onze verzorgingstassen.