Home » Blog: praktische mama's en papa's » Slaap kindje, slaap… Deel 2

Slaap kindje, slaap… Deel 2

We gaan verder met ons blog over bedjes.

Heel belangrijk is het matras te beschermen tegen ongewenste onwelriekende vochtplekken… Je wilt je (B)engel veilig en prettig laten slapen en dat betekent gebruik maken van natuurlijke, ademende materialen. Maar geloof ons, je (B)engel zal heus wel af en toe zijn/haar bedje bevuilen. Beddengoed in de was is geen probleem, maar een doorgelekt matras is weer een ander verhaal! Het matras echter waterdicht in plastic verpakken is weer gevaarlijk en onprettig (want niet ademend) voor je (B)engel…

En dan nu de oplossing. Wij hebben een molton, een moltonzeil, een waterdicht hoeslaken én een bedzeiltje om de strijd tegen een doorgelekt matras aan te gaan! Wij leggen uit wat het is en wat het doet, aan jou dan de keus wat je op het matras legt.

  • Een gewone molton. Een gewone molton absorbeert kleine hoeveelheden vHoeslaken - Molton - Witocht. Wij hebben ze in de webwinkel van het merk Jollein en ABZ. Gemaakt van 100% katoen, dus super ademend en absorberend.
  • Een moltonzeil van het merk Jollein. Dit molton gaat een stapje verder dan het gewone molton, is waterafstotend en vochtbestendig.
  • Een waterdicht hoeslaken van badstof hebben wij van het merk ABZ. Dit hoeslaken is gemaakt van 100% katoen en biedt een totale bescherming van het matras van je (B)engel. Het hoeslaken heeft een absorberende molton bovenlaag en is voorzien van een ademend hoofdeinde. Dus veilig voor je (B)engel én goed voor het matras! LET OP: als je het ledikantje ‘kort opmaakt’, kun je dit hoeslaken niet gebruiken, je (B)engel ligt immers met het hoofdje dan een stuk lager!!!
  • Een molton bedzeil van het merk ABZ. Dit bedzeil beschermt het matras van uw (B)engel bij een ongelukje. Dit zeiltje leg je alleen neer op de plaats waar je lekkage kunt verwachten Vooral handig als je (B)engel net zindelijk is maar nog wel eens ongelukjes in bed heeft, je legt dan dit zeiltje onder het molton ongeveer halverwege het bedje. LET OP: nóóit bij het hoofdje leggen!!!

Molton - BedzeilAlle artikelen hebben wij in alle maten, voor wieg, ledikant, juniorbed en 1-persoonsbed. Heb je eenmaal je keuze gemaakt, dan kun je het matras verder opmaken met een leuk hoeslakentje naar keuze! Over het hoeslaken kun je, als je een pasgeboren (B)engel hebt, nog een hydrofiele luierdoek leggen bij het hoofdje. Spuugt je (B)engel, dan hoef je niet het hele bedje te verschonen, alleen de luierdoek!

Volgende week volgt het derde en laatste deel van onze blogserie ‘Slaap kindje, slaap’. In dat deel gaan we in op de keuze voor dekbed, deken, laken of slaapzakje. Dan heb je echt álle informatie bijeen om er voor te zorgen dat je een weloverwogen keuze kan maken voor je (B)engel op het gebied van veilig en prettig slapen.